EVENEMENTEN

Evenementen

Jaarlijks worden een zestal evenementen door Centrummanagement Sittard (CMS) georganiseerd in samenwerking met de ondernemers van de binnenstad. Bij enkele andere evenementen werkt CMS samen met partijen als Gemeente Sittard-Geleen, Oranjecomité Sittard en De Domijnen. Denk aan evenementen, zoals Carnaval, St. Rosa Festival, Oktoberfeesten en Wèntjerdruim.

Fabulous, fashion en lifestyle event - april
Voorheen organiseerde CMS altijd het fashion event All About Fashion. Sinds 2020 is dit event in een volledig nieuw jasje gestoken. Daar hoort ook een nieuwe naam bij, namelijk Fabulous! Het Fabulous event is te vergelijken met een Ladies Night: bezoekers kunnen kennismaken met de mooiste mode, hipste interieuritems, fijnste beauty producten en lekkerste hapjes van de lokale ondernemers. Dit allemaal onder het genot van een drankje en lekkere muziek in een prachtig historisch pand, zoals het Mariapark. Ook is er een heuse modeshow waarbij de bezoeker meegenomen wordt in de nieuwste modetrends van het moment. Het event heeft nog geen doorgang kunnen vinden door de corona pandemie, maar er hebben we digitale versies van het event plaatsgevonden, zoals een Digitale Modeshow (2020) en de Fabulous Fashion Weeks (2021).


Alles veur de mam, moederdag event - zaterdag voor moederdag

Als Moederdag in zicht is, is het tijd om alle mama's eens lekker in het zonnetje te zetten. Dat kan tijdens Alles veur de mam perfect in Sittard. In iedere straat is er wel een leuke activiteit voor de vrouw of staat er een verrassing te wachten. Denk aan een beauty hoek, een photobooth, de Liefste Moeder van Sittard Verkiezing en een knutselhoek voor kinderen om een mooi cadeau te maken. Dit event is dé gelegenheid voor dames om in de watten gelegd te worden. Ondernemers kunnen gemakkelijk meedoen met dit event door zelf een activiteit te organiseren of iets lekkers of moois weg te geven aan alle mama's. Wil je met de volgende editie meedoen? Laat het ons weten!


Alles veur de Pap, vaderdag event - zaterdag voor vaderdag
Nadat in mei de vrouwen zijn vertroeteld, zijn de mannen in juni aan de beurt. Tijdens het Vaderdagevent van Sittard organiseert Centrummanagement Sittard tal van stoere mannen activiteiten verspreidt over de hele binnenstad. Vaders en hun gezin kunnen bijvoorbeeld
stoere voertuigen aanschouwen, worden op allerlei lekkers getrakteerd en er is livemuziek en kidsvermaak aanwezig. Eén en al spektakel voor de grote én kleine man. Sluit jou zaak goed aan op het thema Vaderdag? Laat het ons weten en we verzinnen een te gekke activiteit voor dit evenement.


KènjerFest, kids activiteiten event - laatste zondag van juli
Hét kinderevenement van de omgeving, zo mogen we KènjerFest wel noemen! In 2019 waren er meer dan 30 gratis kinderactiviteiten door de gehele binnenstad. Het was één groot kinderspeelparadijs. Reden genoeg om dit event voort te blijven zetten en er een nog groter spektakel van te maken! In alle straten, op iedere hoek kunnen kinderen van 4 tot 12 jaar op ontdekkingstocht gaan. Wil je met je zaak een activiteit adopteren? Dan kan dat! Let us know.


Outlet Shopping Day, braderie à la St. Joep - eerste weekend van september

Het jaarlijkse shop-spektakel ‘Outlet Shopping Day’ keert jaarlijks terug in het eerste weekend van september. De slingerende straten vullen zich met tientallen kraampjes en honderden afgeprijsde artikelen. De ondernemers staan te popelen om mooie seizoensrestanten tegen spotprijzen aan te bieden. Voor de koopjesjagers hét moment om de jacht op nieuwe aanwinsten te openen. Het is inmiddels bijna een tweede St. Joep aan het worden! Elk jaar kunnen ondernemers zich aanmelden om mee te doen met een kraam. Na het succes van de afgelopen jaren keert ook de gigantische ballenbak terug in de binnenstad. Bezoekers ontvangen bij aankoop een tegoedbon om een keer in de ballenbak te duiken. Om zoveel mogelijk bezoekers te voorzien van een leuke verrassing, zijn we elk jaar weer op zoek naar heel veel prijsjes. Dit kan van-al-les zijn! Kopje koffie, cadeaubon, borrelplank met glas wijn, leuk sieraad, mooie vaas, noem maar op. Ook daar kun je als ondernemer een bijdrage aan leveren.

Inspired Shopping, shopping en inspiratie event - Laatste zaterdag of zondag van oktober (rond Halloween)
Het laatste evenement van het jaar, Inspired Shopping, wordt altijd op 1 november of 31 oktober gevierd. 1 november is feestelijke dag waarop onze buurlanden een dagje vrij hebben en 31 oktober is natuurlijk Halloween! Tijdens Inspired Shopping heten we in Sittard de gezellige wintermaanden welkom en toveren we de stad om tot een inspirerende wereld. Klassieke muziek klinkt door de winkelstraten en diverse levende standbeelden vormen een route door de binnenstad. In 2020 was alles in een Halloween jasje gestoken. Denk aan pompoenen, oranje, paarse en groene versieringen, lampjes, lantaarns en nog veel meer! Elk jaar tijdens Inspired Shopping is er ook een speciale Loterij. Bij elke uitgegeven €25,- mogen bezoekers een lot komen halen waarmee ze kans maken op prachtige prijzen. Als ondernemer kun je ook een prijs ter beschikking stellen.


Heb je een idee dat niet per direct bij een van de bovenstaande thema's aan sluit? Geen probleem. Laat het ons weten en dan gaan we eens samen om de tafel zitten.
Bellen en mailen kan altijd. Wie weet bedenken we samen een prachtig nieuwe activiteit!

06-27015740 | 06-27015749 | info@cmsittard.nl