EXPLOITATIE

De pijler Exploitatie richt zich op de ontwikkeling van nieuwe concepten en projecten voor de binnenstad van Sittard en het aangaan van collectieve samenwerkingen. Uit naam van het bestuur zet bestuurslid Edwin van Brummelen zich actief in voor deze divisie.

CMS wilt de binnenstad van Sittard toekomstbestendig maken. Naast de tientallen dagen waarop er in Sittard pakkende evenementen worden georganiseerd, dienen de bezoekers ook op de andere 340 dagen naar de stad toegetrokken te worden. CMS legt hiervoor de focus op de ontwikkeling van nieuwe exploitaties, oftewel nieuwe concepten en collectieve samenwerkingsverbanden. Initiatieven waarbij verschillende disciplines worden samengebracht zoals de Gemeente, vastgoedeigenaren en horeca- en winkelondernemers.

Een goed voorbeeld van zo'n ontstane initiatief is de 'Stadslabs Sittard Geleen' en specifiek hierbinnen Stadslab Historisch Sittard. Binnen het stadslab werken Stadmakers vanuit diverse partijen samen aan het versterken van de positie van Sittard als toeristische trekpleister binnen de prachtige Zuid-Limburg regio. Diverse werkgroepen houden zich bezig met de wensen en behoeften van diverse soorten toeristen: verblijfsgasten, zakelijke reizigers, authentieke shoppers en wandelaars en fietsers. Iedere soort toerist behoeft natuurlijk een andere aanpak. Daarom werken in de diverse werkgroepen Stadmakers met elkaar samen die affiniteit met of kennis hebben van de soort toerist. Apart is er een werkgroep 'Sittard is lief'. Deze werkgroep houdt zich bezig met de profilering van Sittard als toeristenstad en met de kaders waarin nieuwe initiatieven moeten passen om zo een breed gedragen profiel naar buiten toe te communiceren.

Lijkt het je leuk en interessant om ook Stadmaker te worden? Neem dan zeker eens contact op met het buro van CMS via info@cmsittard.nl.