De kerngroep Evenementen is verantwoordelijk voor de initiatie en realisatie van evenementen in de binnenstad van Sittard. Er worden evenementen op de kaart gezet die jaarlijks zullen terugkeren, maar tevens zal er ruimte openblijven voor spontane acties en improvisaties waarmee snel op gebeurtenissen ingespeeld kan worden.

Het is belangrijk dat de evenementen voor een groot gedeelte de kernwaarden van CMS zullen weerspiegelen en haar doelen zullen nastreven. Zo dient er ten allertijden nagedacht te worden over de verbinding tussen het evenement en de ondernemer. Op welke manier worden de horeca- en winkelierszaken betrokken bij het evenement? Hoe kunnen ze hier voordelen uithalen?

Tevens dient er rekening gehouden te worden met de geografische dekking van de evenementen. Verder is het van belang dat er kwalitatief goede evenementen worden neergezet waarbij bijvoorbeeld de Sittardse authenticiteit of gezelligheid benadrukt zal worden. De evenementen zullen in lijn liggen met de communicatie-uiting van de Gemeente: Sittard. Genieten voorop.


Evenementen 2017

In 2017 worden een zestal evenementen volledig door Centrummanagement Sittard georganiseerd. Bij enkele andere evenementen werkt CMS samen met partijen als Gemeente Sittard-Geleen, De Domijnen, Jive Music Service, Sinterklaasintocht en het Pulp Festival.

Outletmarkt - Maandag 20 maart 2017
Tijdens de jaarlijkse Sint Joep Markt organiseert CMS een Outletmarkt in een leegstaand pand op de Limbrichterstraat 30. Ondernemers krijgen hier de kans hun outletspullen aan de bezoekers aan te bieden. Het aantal beschikbare kramen is beperkt, dus wees er snel bij.

All About Fashion - Zondag 30 april 2017
De laatste zondag van de maand april staat ook dit jaar in het teken van fashion. In samenwerking met Sessibon, expert in fashionshows en events, organiseren we een geweldige dag voor alle fashion-lovers. Denk hierbij aan een fashionparade waaraan alle lokale ondernemers kunnen deelnemen, beautyhotspots waar de bezoeker eens lekker opgetut kan worden, de modepolitie en geweldige mode-acties! Voor de ondernemers zijn er verschillende mogelijkheden om te participeren: doe mee aan de fashionshow, verras de bezoeker met een make-up of haarstyling of zet een andere mode-gerelateerde activiteit neer en doe gezellig met ons mee!

Alles veur de mam - Zaterdag 13 mei 2017
Moederdag is in zicht, tijd om alle mama's eens lekker in het zonnetje te zetten. Dat kan tijdens Alles veur de mam perfect in Sittard. In iedere straat is er wel een leuke activiteit voor de vrouw of staat er een verrassing te wachten. Dé gelegenheid voor dames om in de watten gelegd te worden. Voor alle ondernemers die dit thema rondom moederdag aanspreekt, sluit gerust aan bij de brainstormsessie en wie weet komen we tot nog meer te gekke ideeën.

Stoere Mannenweekend - Zaterdag 17 en zondag 18 juni 2017
Je raadt het al: dit weekend staat helemaal in het teken van de man. Zaterdag 17 juni vinden door de straten van Sittard allerlei activiteiten voor de man plaats. Zondag 18 juni is het evenement Zitterd op 't Menu en het Vijfde Geheime Tuinenfestival. Barbecuen in de tuinen van Sittard, zoektocht naar de Stoerste Papa van Sittard etc. Past jou zaak perfect bij dit evenement? Laat het ons weten en we verzinnen een te gekke combi op dit evenement.

Outlet Shopping Day - Zaterdag 2 september 2017
Sittard veranderd in een grote outlet markt! De kraampjes komen weer voor de deur en er vallen leuke prijzen te winnen! Heb je te gekke ideeën voor de editie van 2017? Let us know.

Inspired Shopping - Woensdag 1 november 2017
Een feestelijke dag waarop onze buurlanden een dagje vrij hebben. Tijdens Inspired Shopping heten we in Sittard de gezellige wintermaanden welkom en toveren we de stad om tot een inspirerende wereld. Wilt u als ondernemer zijnde meewerken aan dit feestelijke evenement? Of heb je zomaar een leuk idee, schroom dan niet en meldt het.

Heb je een idee dat niet per direct bij een van de bovenstaande thema's aan sluit?
Geen probleem. Laat het ons weten en dan gaan we eens samen om de tafel zitten.
Bellen en mailen kan altijd!

06-27015740 | 06-27015749 | info@cmsittard.nl